Woning kopen? Praat eens met Westerink.<br><h3></h3> De aankoopspecialist.<br><h3></h3> Bel 0341-264040<br><h3></h3>

Huis vaker kat in zak !

 

AMSTERDAM - Consumenten nemen steeds meer risico’s bij het kopen van een huis. Zo kopen ze vaker een huis zonder ontbindende voorwaarden of zonder eerst onderzoek te laten doen naar de verborgen gebreken, waardoor ze in de problemen komen.

Dat concludeert juridisch en financieel dienstverlener DAS. In de eerste vijf maanden van dit jaar kreeg het 27% meer aanvragen om juridische bijstand te verlenen bij geschillen tijdens de aan- en verkoop van huizen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Voor een deel schrijft DAS deze toename toe aan het feit dat er meer huizen worden verkocht, maar dat verklaart niet alles.

Ook bij Vereniging Eigen Huis (VEH) is het aantal vragen over het bieden en kopen van een nieuwe woning enorm toegenomen. ,,Huizenkopers krijgen steeds meer vertrouwen, vooral door de lage rente en de stijgende huizenprijzen. Door het positieve sentiment neemt de kooplust toe en is het steeds vaker dringen in de strijd om dat felbegeerde huis”, aldus een woordvoerder die waarschuwt voor de gevolgen: ,,Door de toenemende druk op de woningmarkt kan een gehaaste beslissing verkeerd uitpakken en kunnen grote problemen ontstaan.”

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is klip en klaar: „Een huis kopen is niet zomaar iets. Kopers hebben een onderzoeksplicht wanneer ze een woning willen aanschaffen, we hebben daar zelfs een campagne over lopen.”

Gebreken die bij de bezichtiging ontdekt kunnen worden, kunnen later niet als verborgen gebrek worden benoemd en komen voor rekening van de koper. ,,En wie heeft geboden zonder ontbindende voorwaarden en de financiering niet rond krijgt, kan achterblijven met een aanzienlijke boete of zelfs op straat komen te staan als de eigen woning al verkocht is”, waarschuwt DAS.

Bron Telegraaf

De persoonlijke aankoopmakelaar